Vernieuwd parcours Belfius Brussels Marathon & Half Marathon bekend

Op zondag 2 oktober weerklinkt het startschot van de Belfius Brussels Marathon & Half Marathon opnieuw in het Jubelpark. Het parcours werd op sommige plekken gewijzigd.

Het hart van Europa zet de deuren weer wijd open voor de lopers en legt daarvoor haar beste troeven op tafel. Het parcours heeft tal van prachtige passages in petto. Onderweg ontdekken de lopers Brussel op haar mooist, met verrassend veel groen en authentieke eyecatchers! Het Park van Tervuren en de passage over de Grote Markt zijn slechts enkele van de vaste waarden op dit uitdagende parcours.

Na het uitlopen van het Jubelpark lopen de deelnemers dit jaar via de Belliardstraat in plaats van de Wetstraat. De finishlijn van de marathon, de halve marathon en de 5K ligt dan weer op de Anspachlaan ter hoogte van de Beurs. Dit iconische gebouw in het hart van Brussel bereiken de lopers via de Grote Markt, de Guldenhoofdstraat, de Steenstraat en de Anspachlaan.

Bekijk hier de parcoursplannen voor de diverse afstanden.

Inschrijven

Inschrijven voor de Belfius Brussels Marathon & Half Marathon kan via www.belfiusbrusselsmarathon.be. Het volledige programma ziet er als volgt uit:

9u: Belfius Brussels Marathon (42,195 km)
9.30u: Belfius Brussels 5k
10.30u: Belfius Brussels Half Marathon (21,097 km)
11.30u: Chiquita Kids Run (1 km)

Start: Jubelpark
Finish: Anspachlaan t.h.v. de Beurs
Finish Kids Run: Jubelpark

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?