Verlamde vrouw loopt marathon in 16 dagen

Claire Lomas heeft dinsdag de marathon van Londen voltooid, welgeteld 16 dagen na de start. De verlamde Britse maakte daarvoor gebruik van een bionisch pak.

Lomas liep vijf jaar geleden door een val van haar paard een dwarslaesie op en kan sindsdien haar benen niet meer bewegen. Toch hield dat haar niet tegen om haar droom – een marathon uitlopen – waar te maken.

Ze maakte daarvoor gebruik van de ‘ReWalk’, een bionisch pak dat is ontworpen door de Israëliër Amit Goffer. Het maakt het mensen met een verlamming mogelijk om te staan, te lopen en zelfs een trap op te klimmen door middel van bewegingssensoren en een ingebouwd computersysteem.

Lomas legde, aangemoedigd door haar man Dan en 13-jarige dochter Maisie, per dag ongeveer drie kilometer af. “Na de start heb ik alles van dag tot dag over me heen laten komen. Elke stap bracht me iets dichter bij het doel”, reageerde ze na de finish op The Mall.
 
Een medaille kreeg Lomas niet van de organisatie omdat ze ‘buiten tijd’ arriveerde. Twaalf atleten hadden hun exemplaar echter al ter beschikking gesteld.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?