Verken het parcours van de Climbing for Life Trail Run!

Dit jaar zijn ook lopers voor het eerst welkom op Climbing for Life-Col du Galibier. Het parcours van de Trail Run op vrijdag 30 augustus is bekend gemaakt. Bekijk de fotospecial!

Climbing for Life was al een succes bij de fietsers en de derde editie wordt dat nu ook voor lopers. Op vrijdag 30 augustus kunnen zij deelnemen aan een Trail Run van 10 km met start en aankomst in Valloire. Een dag later wordt net zoals de fietsers de Col du Galibier beklommen vanuit Valloire, goed voor ruim 18 km en 1.238 hoogtemeter.

De Trail Run start in de Avenue de la Vallée d’Or in het centrum van Valloire op 1.414 meter hoogte. De eerste 1,5 km via La Borgé en de Chemin des Voûtes gaan bergop tot in Point Ravier. Daarna volgt een 0,5 km lange afdaling tot aan de Ruisseau de Pémian, die overgestoken wordt via de Pont du Diable (foto 1).

De volgende 2,5 km gaat het opnieuw omhoog. Eerst al zigzaggend door het Forêt du Crey Rond, van waaruit je een prachtig zicht hebt op Valloire (foto 2 & 3). Vervolgens gaat het naar Colenfrey, met 1923 meter het hoogste punt van het parcours (foto 4). 

Een afdaling van ongeveer 3 km brengt je via de klassieke alpenweiden (foto 5 & 6) naar le Chalet des Balais (foto 7) en het drinkwaterpunt in Beaujournal (foto 8). Enkele planken leiden je over de Ruisseau Benoit (foto 9) naar Les Verneys, waar een bevoorrading voorzien is en je de Route de Galibier oversteekt. Deze weg, op kilometerpunt 7 van de Trail, zal je ’s anderendaags volgen om de Galibier omhoog te lopen. De wintersporters herkennen hier ook vast de stoeltjeslift.

De volgende 3 km gaan verder in dalende lijn, met af en toe nog eens een knikje omhoog, richting het centrum van Valloire met onderweg de Rocher de Ratamorte en de Chapelle St. Pierre als herkenningspunten.

In totaal is deze Trail Run goed voor 10,4 km en ongeveer 750 hoogtemeters, een prima voorbereiding op de beklimming van de Col du Galibier op zaterdag! Opgelet: deze Trail is geen wedstrijd en er is dus geen tijdsopname. Er kan vrij gestart worden tussen 10u en 11u. Wie de combinatie maakt, doet er ook goed om twee verschillende soorten loopschoenen te voorzien al naar gelang de omstandigheden: trail/offroad op vrijdag en weg/onroad op zaterdag.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?