‘Verboden te lopen’ op Istanbul Marathon

Op de Istanbul Marathon werden de deelnemers aan de Fun Run zondag verplicht om te wandelen over de Bosporusbrug. Bij teveel beweging dreigt immers instortingsgevaar... Bekijk de beelden van de dansende brug!

De Eurasia Marathon in Istanboel is de enige marathon ter wereld die door twee continenten loopt. De Bosporusbrug zorgt al 35 jaar voor de verbinding tussen het Aziatische en het Europese deel van de stad.

In tegenstelling tot de marathonlopers mochten de deelnemers aan de Fun Run over 8 km de brug niet overlopen. Ze moesten de 1,5 km al wandelend overbruggen, omdat de Turkse autoriteiten vorig jaar serieus geschrokken waren van de trillingen die de tienduizenden lopers hadden veroorzaakt.

Op Youtube-beelden is duidelijk te zien hoe ook de wandelende lopers de brug vervaarlijk op- en neer doen dansen.
Voor vele Turken was de Fun Run een unieke kans om eens te voet over de Bosporusbrug te gaan. De verbinding is al enkele jaren afgesloten voor fietsers en voetgangers omdat ze te vaak gebruikt werd door zelfmoordenaars. Door het loopverbod maakten de deelnemers dan maar van de gelegenheid gebruik om samen te zingen bij de passage over de brug.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?