Verbeter je loopconditie met wandelen

Wandelen heeft allang geen suffig imago meer. De populariteit is de jongste jaren enorm toegenomen en veel lopers ontdekken de positieve effecten van wandelen. Maar hoe combineer je wandelen nu met je looptrainingen en hoe haal je daar de meeste voordelen uit? In het meinummer van runningBE inspireren we je met 7 doeltreffende en afwisselende wandeltrainingen.

Wandelen is goed voor je algemene mobiliteit en flexibiliteit van je spieren en gewrichten. Door wandelen te implementeren in je loopschema kan je je trainingsvolume vergroten, zonder daarbij je lichaam extra te belasten en het blessurerisico te vergroten. Ook is wandelen een goede manier om actief te herstellen

Meer voordelen? Met wandelen blijft je hartslag vrij laag, wat helpt bij een betere vetverbranding. Extra mooi meegenomen als je als loper graag wat gewicht wil verliezen. Een bijkomend voordeel van deze lage hartslagzone is dat er capillairen (haarvaatjes) in de spieren worden aangemaakt. Die zijn belangrijk voor het transport van zuurstof naar de spieren tijdens inspanning. Als loper heb je dus een groot voordeel als je regelmatig traint in je lage hartslagzone. Aangezien veel lopers het lastig vinden om de lange langzame duurlopen in een lage hartslagzone te lopen, is een wandelwork-out een prima alternatief. 

Wil je wandelen integreren in je trainingsschema, dan doe je er – net als bij het lopen – goed aan om de afstand en intensiteit geleidelijk aan op te bouwen. Niet alleen belast je je lichaam met wandelen op een andere manier, je zal ook moeten wennen aan ander materiaal, zoals wandelschoenen of een gewichtsvest.

Overtuigd van de voordelen? Laat je dan inspireren in het mei/juninummer van runningBE magazine, waarin we samen met onze collega’s van Wandel.nl zeven doeltreffende wandelwork-outs met jou delen. Zo haal je ook als loper je voordeel uit wandelen!

RunningBE magazine is verkrijgbaar in de supermarkt, dagbladhandel, Standaard Boekhandel en online te bestellen in onze webshop. Je kan het volledige artikel over wandelwork-outs ook hier digitaal lezen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?