Veilige oortjes

Als loper heb je al eens graag muziek in de oren, maar wil je tegelijk toch ook de omgevingsgeluiden kunnen horen. De Sportz 3 Headphone van Aftershokz maakt deze combinatie mogelijk.

In heel wat landen is het al verboden om in het verkeer te lopen, wandelen of fietsen met een hoofdtelefoon op. Het zou ons dus niet verwonderen als de regelgeving daarover in de nabije toekomst ook bij ons verstrengd wordt.

Aftershokz speelt met de Sportz 3 Headphone in op de behoefte aan een veilige muziekbeleving tijdens het sporten. De luidsprekers zitten immers niet in je oren, waardoor je – zoals bij de klassieke hoofdtelefoon – als het ware van de buitenwereld wordt afgesloten. De hoofdtelefoon van Aftershokz rust op het einde van je jukbeenderen, waardoor je oren volledig vrij blijven. Naast de omgevingsgeluiden hoor je ook je eigen muziek door de luidsprekers en de trillingen. Deze trillingen sturen het geluid door de ‘Bone Conduction Technology’ naar je binnenoor.

Nog apart aan de Sportz 3 Headphone is het feit dat je hem niet bovenop je hoofd vastklemt, maar wel over je oren achteraan de hals. In het begin is dat even wennen, maar het geheel blijft ook tijdens het lopen perfect op zijn plaats zitten, zodat je op den duur bijna zelfs niet meer merkt dat je een hoofdtelefoon draagt.

Voor de bediening van je muziekspeler is de Sportz 3 hoofdtelefoon verbonden met een kastje, dat je makelijk aan je shirt of jas kan vastklemmen. Je kan er de hoofdtelefoon mee aan- en uitzetten, het volume regelen en opladen doe je via de USB-ingang of de bijgeleverde Micro-USB kabel. Twee uur opladen is voldoende voor 12 uur speeltijd.

De hoofdtelefoon is zweetresistent en wordt geleverd met een handig opbergdoosje. Naast de Sportz 3, die 49,99 euro kost, is er ook nog de Bluez2. Deze draadloze versie is uitgerust met Bluetooth en ingebouwde microfoon en kost 109,95 euro.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.