Veerle loopt 24 uur onafgebroken voor haar man

Veerle Beernaert zette afgelopen weekend een opmerkelijke prestatie neer tijdens de Levensloop in Kortrijk. In meerdere opzichten.

Een tijdje geleden berichtten we hier over de man van ultraloopster Veerle, Philippe, bij wie slokdarmkanker werd vastgesteld. Zijn omgeving bleef hoegenaamd niet bij de pakken zitten en startte meteen tal van initiatieven om Philippe, zelf een ervaren loper, te helpen en hem een hart onder de riem te steken.

Zo was afgelopen weekend Pacingteam Philippe van de partij op de Levensloop in Kortrijk, waarbij deelnemers rondjes liepen in de strijd tegen kanker. 5392 deelnemers zamelden 134.617 euro in. Het minste wat je kan zeggen, is dat Veerle haar steentje stevig heeft bijgedragen. Ze liep een dag lang op de Finse piste, goed voor net geen 160 kilometer. Een straffe prestatie, al nuanceerde Veerle dat meteen op haar Facebook-pagina: “Dat verdwijnt in het niets met wat de vechters in hun strijd tegen kanker moeten doorstaan.”

Veerle was evenwel niet aan haar proefstuk toe. In het verleden liep ze onder meer al de mytische Spartathlon uit, een wedstrijd van 246 kilometer.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?