Veerle Dejaeghere laat gevangenen lopen

Negentien gedetineerden van de Brugse gevangenis hebben gedurende tien weken lang een cursus Start To Run gevolgd. Met Veerle Dejaeghere als gangmaakster haalden ze woensdag hun brevet.

Bart Vansteenkiste: ‘ik kan zeker niet lang genoeg lopen om hier zomaar naar buiten te sprinten’
“Het is al de tweede keer dat we zoiets organiseren”, aldus gevangenisdirecteur Jurgen Van Poecke in Het Nieuwsblad. “Het gaat om beklaagden en kortgestraften. Elke week konden ze drie keer rondjes afmalen op de binnenkoer, met als einddoel een half uur aan een stuk lopen.”

Bart Vansteenkiste is één van de gedetineerden die een diploma haalden. “Ik ben ongelooflijk tevreden dat ik zoiets kan doen. Het verzet je gedachten, de groep lopers steunt elkaar enorm en mijn conditie is flink verbeterd. Ik ga er zeker mee door. Ook als ik vrijkom, wil ik nog aan m’n conditie werken.”

Dat gevangenen een cursus krijgen om letterlijk te gaan lopen, vindt Vansteenkiste, die al vier maanden in voorarrest zit, geen vreemd idee. “Wees gerust: ik kan zeker niet lang en ver genoeg lopen om hier zomaar naar buiten te sprinten. Dat zou hier trouwens ook niet lukken. Zo makkelijk raak je hier niet weg.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?