Veel lopers kiezen voor Stadsloop De Gentenaar

Veel toeschouwers en dus ook veel sfeer tijdens de Stadsloop De Gentenaar. Ook de deelnemers tekenden massaal present. In totaal waren ze met 6500, ruim 700 meer dan vorig jaar.

Heel wat lopers kozen voor de 5 en 10 kilometer van de Stadsloop De Gentenaar. In totaal zakten er 6500 deelnemers af naar het Sint-Pietersplein nadat ze hun stemverplichtingen vervuld hadden. En dat zijn er meteen 700 meer dan het afgelopen jaar. 400 kinderen beten de spits af. Zij werden beloond voor hun twee rondjes rond het Sint-Pietersplein met een Chiquita banaan en een medaille.

Onder een stralende zon trokken 1700 lopers zich op gang voor de 5 kilometer, een mooi parcours integraal door de binnenstad van Gent. Bij de mannen was de zege voor Bert Misplon die het makkelijk haalde in 15’43”. Bij de vrouwen won Alicia Italiano, een Australische die in Gent woont (21’03”).

Dan was het tijd voor de 10 kilometer die met niet minder dan 4400 deelnemers ruim de meeste deelnemers aan de start kreeg. Stadsloop De Gentenaar was vereerd dat Bashir Abdi aan de start stond. Deze Gentenaar met Somalische roots was nog maar net terug van de VS waar hij enkele scherpe persoonlijke records liep. Zo staat hij voorlopig zelfs bovenaan de tabellen als snelste Europeaan van het jaar op de 10 kilometer.

Abdi maakte er een doorgedreven training van. De mensen stonden hem rijen dik aan te moedigen en zagen hem de wedstrijd winnen in 29’16”. Een andere Gentenaar, Gert Van Poucke, was tweede (29’38”). Derde was de Amerikaan Jordan Welling uit Brooklyn, Oregon.

Bij de vrouwen won Veerle Van Linden, eerder ook al winnares van de Antwerp 10 Miles, in 33’18”. Zij had meer dan twee minuten voorsprong op Sylvie Mulle (35’39”). Gwendolyn De Deyne (35’51”) mocht als derde nog mee op het podium.

De uitslag vind je vanaf zondagavond 25 mei terug op www.gentenaar.be. Volgende evenementen in de DVV Running Tour zijn de Abdijentocht 29 mei en Kortrijk Loopt voor Think-Pink op pinkstermaandag 9 juni.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?