Van kettingroker tot ultraloper

Christian Schiester is de hoofdrolspeler in de nieuwste Better Your Best-promovideo van ASICS. De Oostenrijker groeide uit van een drinkende kettingroker tot een succesvol ultraloper. Bekijk het filmpje!

Op 22-jarige leeftijd was Schiester, die kampte met overgewicht, een zware drinker en rookte hij meer dan 40 sigaretten per dag. Zijn dokter adviseerde hem dat als hij met zijn huidige levensstijl zou verdergaan, hij zijn 50ste verjaardag niet zou halen.

Door deze ontnuchterende diagnose veranderde Schiesters’ kijk op het leven en stopte hij met roken, gaf de alcohol op en begon te lopen. De weg was niet makkelijk, maar na twee jaar van hard werken en trainen, nam hij deel aan de New York Marathon en won hij zijn eerste Oostenrijkse halve marathon. 

“Het is makkelijk om je lichaam kapot te krijgen met drank en om je hersenen te versuffen. Maar ik denk dat het voor iedereen mogelijk is om te veranderen”, zegt Schiester.

Na het behalen van 25 nationale titels zocht Schiester een grotere uitdaging en schreef zich in voor de Marathon de Sables, waar hij eindigde op de 12de plaats en zijn passie voor ‘extreme running’ ontwikkelde. Schiester bleef zichzelf uitdagen en nam deel aan de vijfdaagse Himalaya Run waar hij het record brak met een indrukwekkende 15 minuten. In 2006 nam hij deel aan de Jungle Marathon door het Braziliaanse Amazone Regenwoud en het daaropvolgende jaar won hij de Antarctica Ice Marathon.

BETTER YOUR BEST

De Better Your Best-campagne van ASICS is ontworpen om atleten te inspireren en te motiveren. Doorheen het verhaal benadrukt Schiester dat winnen nooit belangrijk was in zijn leven, lopen gaf hem de gelegenheid om zich comfortabel in zijn lichaam te voelen en te genieten van de natuur.

Over de ‘Better Your Best’-slogan zegt Schiester: “Als kind gebruikte ik mijn lichaam als een excuus om zo mijn doelen niet te bereiken, maar nu is mijn lichaam mijn grootste hulpmiddel. Ik kan alle kracht uit mijn lichaam gebruiken en lopen op de mooiste plaatsen ter wereld. Ik hoop dat mijn verhaal andere sporters motiveert en inspireert om hun Journey of Improvement te maken.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?