Van het heilige tennisgras naar een mythische marathon

Volgende week zondag staat de marathon van New York op het programma, een van de grootste loopwedstrijden ter wereld. Aan de start verschijnt een oude bekende.

In 2013 won Mario Bartoli nog het prestigieuze tennistoernooi van Wimbledon. Een paar maanden na haar triomf op het heilige gras kondigde de française nogal onverwacht het einde van haar tenniscarrière aan. De voorbije zomer kwam ze wel opnieuw in het nieuws. Helaas niet op een positieve manier, want een raadselachtig virus teisterde haar leven waardoor ze onder andere fel vermagerde. De gewezen Wimbledon-kampioene was naar eigen zeggen bijna dood.

Ondertussen gaat het veel beter met Bartoli. In die mate zelfs dat ze volgende week zondag aan de start van de marathon van New York staat. Dat liet ze weten op haar eigen Twitter-pagina. Ze loopt die wedstrijd voor liefdadigheidsinstelling Team for Kids.

In New York staan er ook bekende Belgen aan de start. Zoals Eline De Munck, die volgende week op de cover van ons nieuwe magazine staat.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?