Van glazen huis naar glazen huis

Studio Brussel heeft zijn jaarlijkse benefietactie Music for Life voorgesteld. Eén van de opvallendste acties is SportUp For Life, een looptocht van 130 km van het Nederlandse glazen huis naar het Belgische.

Serge Van Autreve loopt al voor het derde jaar op rij een lange afstand voor Music for Life. (foto sportup)
Het is al voor de vijfde keer dat Studio Brussel Music for Life organiseert. De zeven dagen durende radiomarathon wordt deze keer gepresenteerd vanuit het glazen huis op de Groenplaats in Antwerpen van 18 tot en met 24 december.

Music for Life wil dit jaar het lot van weeskinderen die hun ouders hebben verloren aan aids in de kijker zetten. Ook wil Studio Brussel geld inzamelen voor de wereldwijde projecten van het Rode Kruis, waar er dagelijkse wordt gestreden om het leven van deze kwetsbare weeskinderen te verbeteren.

130 KM VOOR HET GOEDE DOEL

Serge Van Autreve zal voor het derde jaar op rij een lange afstand lopen ten voordele van Music for Life. In 2008 liep hij van Sint Amands naar Gent (65 km) en in 2009 van Sint Amands, via Antwerpen, naar Gent, goed voor 100 km in de sneeuw.

Dit jaar gaat Van Autreve onder het mom van ‘Sportup For Life’ letterlijk en figuurlijk nog een stapje verder. Op 19 december om 5u ’s morgens start hij een looptocht van Eindhoven, waar het Nederlandse glazen huis staat, naar Antwerpen, waar hij rond 18u hoopt aan te komen.

Hij zal daarbij door verschillende steden en gemeenten tussen Eindhoven en Antwerpen lopen. Alle sympathiserende lopers kunnen in groep op loopknooppunten aanpikken voor een afstand naar keuze. Zij kunnen zich op hun beurt laten sponsoren voor het goede doel.


Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?