Van der Sar: ‘Marathon is hoogtepunt’

Edwin van der Sar kende ontelbare gloriemomenten als keeper. Maar over het hoogtepunt ná zijn carrière moet de Nederlander niet lang nadenken: de marathon van New York die hij onlangs liep.

Interviews geeft van der Sar niet meer graag, maar toen de journalist van het Nederlandse Spitsnieuws hem vroeg naar zijn loopcarrière leefde Het IJskonijn helemaal op. De New York City Marathon stond hoog op zijn to do-lijstje en dus begon hij vorig jaar september aan een loopschema dat hem in twee maanden tijd klaar moest stomen voor de bekendste 42,195 km ter wereld.

“Ik heb twee maanden pittig getraind, het was het zwaarste dat ik ooit heb gedaan”, aldus van der Sar, die zich in de aanloop elke dag een doel stelde: een lange duurloop, een intervaltraining of juist een paar kilometer rustig aan doen.

Uiteindelijk liep de Nederlander de 42,195 km uit in 4u19:16. “Die marathon lopen heeft mij ontzettend veel voldoening gegeven. Elke keer als ik mijn medaille zie liggen, poets ik ‘m even op en geef ik ‘m een kusje.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?