Utrechtse 10 km loopt in het honderd

Een grote groep deelnemers aan de 10 km op de Jaarbeurs Utrecht Marathon zijn op Paasmaandag de verkeerde kant opgestuurd. Daardoor liepen ze 1,5 kilometer te weinig.

De koplopers van de recreatieve loop namen de verkeerde afslag, waarna een grote groep deelnemers volgden, zo meldt het Algemeen Dagblad. De organisatie van de Jaarbeurs Utrecht Marathon heeft ondertussen excuses aangeboden voor de fout  

“Het is nog niet duidelijk waarom het precies mis is gegaan”, aldus organisator Louran van Keulen. “De komende dagen gaan we meten welke afstand de lopers precies hebben afgelegd. In principe heeft dit geen gevolgen. Het was een recreatieve loop, waarbij geen limieten of iets dergelijks op het spel stonden.”

Nog een tegenvaller was dat de geplande wereldrecordpoging ‘snelste drieling ter wereld’ op de marathon niet kon doorgaan. Liina, Leila en Lily Luik uit Estland wilden zich in het Guinness Book of Records lopen, maar Leila kon niet van start gaan wegens een stressfractuur.

De marathon zelf werd gewonnen door Aleksandr Babarika uit Oekraïne. Bij de vrouwen ging de zege naar de Zimbabwaanse Sharon Tavenga.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?