Urban Trail komt naar … Gent!

Op zondag 29 maart komt de Urban Trail naar Gent. Dit populaire loopevenement over ongeveer 10 km neemt de deelnemers mee doorheen de historische gebouwen van de binnenstad, langs de mooiste en bekendste, maar ook enkele verborgen plekjes.

De start en finish van deze bijzondere loopervaring liggen aan de statige Leopoldskazerne. Het parcours wordt de komende weken met mondjesmaat vrijgegeven. Maar een van de hoogtepunten zal de passage door het kunstencentrum Vooruit zijn. De Urban Trail zal dus op een unieke manier sport, cultuur en toerisme verenigen.

“De Urban Trail is uiteraard een sportief evenement, maar is vooral ook een alternatieve manier om de stad te beleven”, aldus Schepen van Welzijn, Gelijke Kansen, Gezondheid en Sport Resul Tapmaz. “De prachtige historische binnenstad van Gent is het uitgelezen decor voor dit succesvolle concept. Onder de noemer ‘Gent zet het op een lopen’ gebeurt in 2015 trouwens heel wat rond lopen in Gent; naast het uittekenen van een evenementenkalender zal onder meer worden ingezet op het ontwikkelen van stedelijke looproutes.”

Maximum 6.000 deelnemers

Deelnemers starten om de 15 minuten in waves van 1.000 lopers. De eerste start wordt gegeven om 9u, de laatste om 10u15. Omdat comfort en beleving centraal staat, worden er maar 6.000 deelnemers toegelaten. Verwacht wordt dat het evenement snel volzet zal zijn, net zoals dat de voorbije jaren het geval was in Antwerpen, Brugge en Mechelen.

Ontbijt in de kazerne

Na de run is er voor iedere deelnemer een ontbijt in de Leopoldskazerne, aangeboden door Delhaize. De opbrengst hiervan wordt aan Plan België geschonken voor de strijd tegen kindhuwelijken in Niger. Naast het ontbijt krijgt ook iedere deelnemer een Urban Trail Gent running shirt. In de Leopoldskazerne worden kleedruimte, douches en een bewaarplaats voor sporttassen voorzien.

Inschrijven vanaf 9 februari

Inschrijven kan vanaf maandag 9 februari om 11 uur via www.urbantrailgent.be, zolang de voorraad strekt. Intussen kunnen deelnemers ook terecht op www.fb.com/genturbantrail.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?