Uniek wedstrijdconcept: kies zelf je parcours!

Bij loopwedstrijden heb je een start en finish, en onderweg volg je een uitgestippeld parcours. Maar niet bij deze wedstrijd.

Veellopers Juan Vandenweghe en Veerle Beernaert (die beiden al in running.be magazine verschenen) organiseren op 7 juli de eerste editie van Kjir ne ki were. West-Vlaams voor ‘keer eens terug’.

Het minste wat je van het wedstrijdconcept kan zeggen, is dat het opmerkelijk is. De startlocatie is bijvoorbeeld nog niet bekend. Op de website van het evenement zie je meerdere mogelijke startplekken, waarvan er op 7 juni – een maand voor de start van de race – nog maar eentje zal overblijven.

Deelnemersveld

Er is ook het bescheiden karakter van het evenement. Zo laten de organisatoren voor de eerste editie slechts 20 deelnemers toe. Een van onze journalisten, Dirk Van Thuyne, is een van hen. De 20 startplaatsen zijn ondertussen trouwens al verdeeld. Wie zich nu nog registreert, komt op de wachtlijst terecht.

Maar het meest bijzondere aan deze wedstrijd, is dat er geen vooraf uitgestippeld parcours is. De deelnemers starten om 7u ’s ochtends en moeten ’s avonds om 19u terug zijn op diezelfde plek. Hun parcours mogen ze zelf bepalen. ‘Het enige’ wat ze moeten doen, is tijdig de finish bereiken. De winnaar is degene die in vogelvlucht het verst wegloopt van start- en aankomstplaats en de tijdslimiet respecteert. Elke deelnemer krijgt een tracker mee, zodat de organisatie de posities kan monitoren.

Omdat er geen parcours is, is er ook geen bevoorrading. Deelnemers moeten creatief zijn en bijvoorbeeld vrienden inschakelen om hen onderweg te voorzien van eten en drinken.  

Spesjoal!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?