Unesco werelderfgoed op nieuw parcours van Fintro Dwars door Turnhout

Het laatste weekend van augustus (25/08) strijkt de Fintro Running Tour traditiegetrouw neer in Turnhout. De 8ste editie loodst je door het centrum én het groen van stad Turnhout!

Vernieuwd parcours

Het nieuwe parcours bleek vorig jaar een voltreffer. “Als stadsbestuur vinden we het een grote meerwaarde dat voortaan niet enkel het mooie noorden van onze stad, maar ook het stadscentrum in de kijker gezet wordt”, vertelt schepen van Sport, Hannes Anaf.

De smalle passage door de Hofpoort werd uit het parcours geschrapt. Maar er is voor een vervanging van formaat gezorgd! “Het vernieuwde parcours loopt door het Begijnhof, een uniek stukje Unesco werelderfgoed. Ik ben er van overtuigd dat heel wat lopers van buiten de stad versteld zullen staan van de schoonheid van deze oase van rust in het hartje van het centrum”, aldus Anaf.

Running village

Op 25 augustus geven meer dan 1000 deelnemers het beste van zichzelf tijdens de 5 of 11 km. Kinderen tussen 4 en 12 kunnen zich ook dit jaar weer uitleven tijdens de Chiquita Kids Run. Samen met vrienden of collega’s de uitdaging aangaan? Dat kan! Verschillende bedrijven schreven zich al in en zullen aanwezig zijn in het gezellige running village.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?