Ultrarunner loopt marathon in alle landen van de wereld

Brits langeafstandsloper en avonturier Nick Butter heeft het ambitieuze plan opgevat om een marathon te lopen in alle 196 landen van de wereld. Hij startte zijn nobele missie op 31 december 2017 in Toronto, waardoor hij meteen Canada van zijn lange lijst kon afvinken. Butter zal de marathon niet telkens lopen in wedstrijdverband. Maar hij is wél van plan om alle 6 de ‘World Majors’ te lopen: Tokyo, Boston, Londen, Berlijn, Chicago en New York City.

De bewonderenswaardige looptocht van Nick Butter zal 550 dagen in beslag nemen (18 maanden), als alles goed loopt dus tot 10 juli 2019. Butter loopt om geld in te zamelen voor het goede doel, namelijk de behandeling van prostaatkanker. Tijdens zijn deelname aan de Marathon des Sables in 2016 ontmoette hij Kevin, die deze aartsmoeilijke uitdaging aflegde met terminale prostaatkanker. Dit inspireerde Nick Butter voor zijn missie. Als hij ze tot een goed einde brengt, zal hij de eerste persoon ooit zijn die een volledige marathon loopt in elk land van de wereld!

Naar eigen zeggen heeft Nick Butter het meest schrik om te lopen in de ietwat gevaarlijkere landen (bv. in Zuid-Amerika) en hij weet ook niet goed hoe zijn lichaam zal reageren op alle temperatuurverschillen… Hij stelt zichzelf geen tijdsdoelen. Hij wil gewoon lopen, genieten en mensen ontmoeten

Wij volgen met argusogen mee en zijn benieuwd hoe Butter het ervan af brengt! Je kan hem volgen op Instagram.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?