Ultrakoppel zet nieuw soort looprecord in Guinness Book

Deze dame en heer zijn met elkaar getrouwd en lopen vaak samen. Maar daar blijft het niet bij. Een recente uitdaging bracht hen in het Guinness Book.

Sangeeta en Sunil Shetty uit Bombay (India) zijn de dame en heer op bovenstaande foto. Zij waren 2 van de 28 deelnemers die recent aan de start stonden van The Mammoth Race, een ultra van 48 uur. Nooit eerder startte een getrouwd koppel aan zo’n wedstrijd, waarmee ze meteen een plekje in het Guinness Book of World Records veroverden.

Maar daar bleef het niet bij: man en vrouw haalden ook de finish, logischerwijze dus goed voor een tweede nieuw record in het bekende boek. Sangeeta legde 212 kilometer af, Sunil klokte af op 266 kilometer. Er finishten uiteindelijk 20 deelnemers, die het weer als extra tegenstander hadden. Tijdens de wedstrijd wisselde hevige regenval af met zeer warme momenten.

Hoe het begon …

Sangeeta en Sunil lopen sinds 2003, toen die laatste wat aan zijn gewicht wilde doen. Sindsdien liet de loopmicrobe hen niet meer los. “Overal waar we naartoe gaan, nemen we onze loopschoenen mee. Gewoon omdat we zo graag lopen. Aan deze uitdaging ging 5 maanden voorbereiding vooraf.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?