Ultieme tips & statistieken over DVV Antwerp 10 Miles & Marathon

Elke deelnemer kan maar best optimaal voorbereid aan de start verschijnen. De training moet nu dan wel achter de rug zijn, er zijn nog best wat praktische zaken die het iedereen ook makkelijker maken om zijn of haar wedstrijd zo vlot mogelijk uit te lopen. Maar wie zijn de deelnemers aan de 31e DVV Antwerp 10 Miles & Marathon?

Statistieken: wie zijn de deelnemers?

Er worden zondag tot 40.000 lopers aan de start verwacht. Ze zullen samen zowat 600.000 kilometer lopen, dat is 15 maal rond de aarde. Er nemen 69 verschillende nationaliteiten deel. Na de Belgen zijn de Nederlanders met bijna 1500 het best vertegenwoordigd. Ongeveer 40% van de lopers zijn vrouwen. 83 deelnemers vieren hun verjaardag op de DVV Antwerp 10 Miles & Marathon, maar niemand wordt zoals de 10 Miles zelf 31 jaar. Het geboortejaar 1990 is het best vertegenwoordigd (iets meer dan 1000 deelnemers). Er staan ook maar liefst 300 bedrijven aan de start en 5500 kinderen nemen deel via hun school.

Afhalen borstnummers en inschrijvingen

Vrijdag 15 april opent de Runners’ Lab Expo op het Frederik van Eedenplein zijn deuren (tot zondagnamiddag). Het is een gespecialiseerde beurs voor de loper met alle grote merken en heel wat interessante koopjes. Maar het is ook voor elke deelnemer de ideale plaats om vrijdag of zaterdag al het borstnummer af te halen en zo zondagmiddag meteen naar de start te kunnen gaan.

Ook wie zich nog wil inschrijven, kan op vrijdag, zaterdag of zondag op de expo terecht en dat nog voor elke afstand! Het helpt om vooraf het online daginschrijvingsformulier in te vullen dat je op de website vindt.

Geen tassen

Om het werk van de veiligheidsdiensten te vergemakkelijken, laat je sporttassen of rugzakken best zo veel mogelijk thuis. Hou er rekening mee dat er controles van bagage zullen zijn. Een extra reden om goed op tijd te komen overigens! Wens je toch spullen mee te nemen, steek ze dan in een doorzichtige (plastic) tas en bied je bagage spontaan aan bij controle. Vraag ook aan je supporters om geen bagage mee te nemen. Voor marathonlopers geldt een uitzondering: zij kunnen gebruikmaken van het sporttasssenvervoer naar de finish, maar wees er tijdig bij om je tas af te geven.

Waves & tempomakers

Om een optimaal loopcomfort te garanderen, starten de deelnemers aan de 10 Miles in 3 opeenvolgende waves. De lopers werden ingedeeld op basis van hun doeltijd. Net als voor de marathon, zijn er ook voor de 10 Miles tempomakers voorzien. Ze zijn in de startvakken duidelijk te herkennen aan de gekleurde vlag met hun doeltijd. Bovendien kan je in de inschrijvingstent, bij de Sportoase-stand, terecht voor een polsbandje met daarop je beoogde eindtijd voor marathon en 10 Miles. Per km kan je volgen hoelang je er over doet.

De precieze timing van de start van de DVV Antwerp 10 Miles & 10 Miles voor Handbikers:
– 15.00 u. wave 1 (toegang vanaf 14.30u)
– 15.30 u. wave 2 (toegang vanaf 15.10u)
– 16.00 u. wave 3 (toegang vanaf 15.40u)

Steun het goede doel

Breng 2 euro mee naar de start en steun SOS Kinderdorpen. Werp je muntstuk in een van de urnes aan de start! Ook Tom Lenaerts loopt mee voor zijn “goedste doel”, zie http://bit.ly/260701W.

Checklist

Bekijk voor je thuis vertrekt nog eens goed de website dvvantwerp10miles.be of de app. Er staat niet alleen een volledige checklist op, maar je vindt er ook tal van plannetjes, zoals het situatieplan aan de start. Altijd handig om vooraf te weten waar je naartoe wil of om met vrienden af te spreken. Hou de dag zelf ook de Facebookpagina en Twitter in de gaten om eventuele laatste nieuwtjes op te pikken.

Inschrijven kan nog van vrijdag t.e.m. zondagmiddag ter plaatse op de Runners’ Lab Expo. Handig met het daginschrijvingsformulier op de website. Surf naar http://www.dvvantwerp10miles.been klik op inschrijven.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?