Uitstekend loopweer in aantocht voor wedstrijden op pinkstermaandag

Volgende week maandag hebben de meeste Belgen een dagje vrijaf. Allicht dat meerdere lezers die dag al een loopwedstrijd op de kalender hebben staan. Da's niet onlogisch.

Op pinkstermaandag staan er namelijk twee mooie wedstrijden op het menu. In het oosten van het land vindt de allereerste Urban Trail in Limburg plaats: de Hasselt Urban Trail. De hoofdstad van de smaak zet op deze verlofdag haar deuren open voor de lopers en het parcours loodst hen onder meer langs de studio’s van TV Limburg, Kinepolis, discotheek Versuz, het Jenevermuseum en het Modemuseum. De eerste wave start om 9u.

Aan de andere kant van het land staat Kortrijk Loopt voor Think-Pink op het menu. Een jaarlijkse afspraak in de Argenta Running Tour voor de lopers in West-Vlaanderen en omstreken. De wedstrijd van 11 kilometer start om 11u, die van 5 kilometer wordt een halfuur later op gang geschoten.

Inschrijven voor beide wedstrijden kan nog steeds (check de links hieronder voor meer info). Nog niet helemaal overtuigd? Laten we dan snel even een blik op de weerkaarten werpen. Want zoals het er nu naar uitziet, krijgen we maandag een overwegend zonnige dag, waarbij de temperatuur oploopt tot 15°C. Niet te warm, niet te koud, amper regenkans: ideaal loopweer, dus.

 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?