Uitgeputte vrouw kan niet meer lopen en rolt over finish (video)

Nooit opgeven, dat is het motto van Devon Bieling, die dat tijdens een marathon in de praktijk omzette.

Devon Bieling is een 30-jarige verpleegster en een ervaren loopster. Er staan onder meer al 8 marathons en 3 ultra’s op haar palmares. Ze heeft nog minstens een groot loopdoel: deelname aan de Boston Marathon.

Daarvoor probeerde ze zich eerder dit jaar al eens zonder succes te kwalificeren. Een tweede poging volgde tijdens de Tunnel Vision Marathon in de buurt van Washington.

Bieling moest daarvoor 3u35′ lopen en zat compleet op schema toen ze de finish in het vizier kreeg. Maar op tien meter van de streep wilden de benen niet meer mee en stuikte ze in elkaar. Bieling besliste door te zette, en rolde richting finish. Helaas voor haar ging het niet om een geasfalteerde weg, waardoor ze er ook nog eens een heleboel schrammen en schaafwonden aan overhield. Maar … ze bereikte wel de finish na 3u34’02” en mag dus in principe deelnemen aan de marathon van Boston.

Bieling liet via sociale media weten dat ze zich eerst een beetje schaamde toen ze het filmpje zag. Maar schaamte werd fierheid, toen ze de vele reacties las waarin mensen haar massaal loofden voor haar doorzettingsvermogen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?