Tweede Hasselt Urban Trail valt enorm in de smaak

Onder een heerlijke lentezon al wandelend of lopend een bruisende stad verkennen. Dat is wat 3000 sportievelingen op Pinkstermaandag deden tijdens de tweede editie van de Hasselt Urban Trail. Ook de Red Flames deden mee!

18 à 20 graden maandagvoormiddag in Hasselt. I-de-aal weer om de wandel- of loopschoenen aan te strikken. De aankondiging van mildere temperaturen na de voorbije periode van grote warmte zorgden voor een piek in de online inschrijvingen de laatste dagen voorafgaand aan het evenement. En maandagochtend schreven zich ook nog heel wat mensen ter plaatse in bij de start in het Kapermolenpark.

Bij de 3000 deelnemers ook de Belgische nationale vrouwenvoetbalploeg. De Hasselt Urban Trail als ideale teambuilding! De Red Flames zijn populairder dan ooit na hun recente topprestaties en tv-optredens en hun aanwezigheid in Hasselt lokte dan ook heel wat enthousiaste reacties uit bij de andere deelnemers. Iedereen hoopt dat de Flames zullen vlammen op het EK, dat op 16 juli in Nederland wordt afgetrapt. De Belgian Red Flames liepen de Hasselt Urban Trail met het Plan Run Team, dat meisjesrechten in het Zuiden in de kijker wil lopen.

De 3000 deelnemers gingen tussen 9u en 10u in verschillende waves van start voor een 10,5 km lange ontdekkingstocht door Hasselt. Burgemeester Nadja Vananroye mocht het startschot van de laatste wave geven. Er stonden niet minder dan 24 locaties op het programma met daarbij onder andere de PXL-toren, de Ethias Arena, Plopsa Indoor, het Jenevermuseum, de Provinciale Bibliotheek Limburg, het Oude Stadhuis en discotheek Versuz.

Het parcours viel enorm in de smaak… wat uiteraard niet hoeft te verbazen in de Hoofdstad van de Smaak! Na afloop bleef het dan ook gezellig druk in de Hasseltse binnenstad, waar de deelnemers op een terrasje konden nagenieten van deze vierde manche van de Urban Trail Series presented by NN. De volgende afspraak is op zondag 18 juni in Brussel.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?