Tweede editie Havenrun pakt uit met nieuwe wedstrijd

Op zaterdag 17 september staat de tweede editie van de Port of Antwerp Havenrun op het menu. Het parcours van 15 km blijft grotendeels behouden, maar de organisatie pakt ook uit met een opvallende nieuwigheid.

Op verzoek van heel wat bedrijven wordt er aan de populaire Port of Antwerp Havenrun een estafette 3x5K voor teams toegevoegd. Dit betekent dat teams van drie lopers de afstand van 15 kilometer zullen verdelen, zodat elke loper vijf kilometer aflegt.

Havenschepen Marc Van Peel reageert enthousiast op deze nieuwigheid: “De eerste editie was een enorm succes, maar we willen het fabuleuze parcours in de haven voor alle recreatieve lopers bereikbaar maken. Met deze estafetteloop voor teams kunnen meer deelnemers van het unieke parcours genieten. Het is bovendien een echt symbool waar onze haven voor staat: teamwork en -spirit zijn onontbeerlijk verbonden met het DNA van onze haven.”

De lopers van de estafetteloop zullen met shuttlebussen naar de wisselzones gebracht en afgehaald worden.

Inschrijvingen starten 2 juni

De inschrijvingen worden geopend op donderdag 2 juni om 11u. Net zoals vorig jaar is er een maximum aantal van 5000 deelnemers die zich kunnen inschrijven. Aan de Estafette 3x5K kunnen 1000 teams starten.

BDO Bedrijvenklassement

De Havenrun heeft net zoals vorig jaar een speciale formule voor bedrijven uitgewerkt, die kunnen intekenen op Business-pakketten om hun medewerkers en klanten een sportieve uitdaging aan te bieden. De deelnemende bedrijven worden door het bedrijvenklassement aangemoedigd om hun beste beentje voor te zetten. In de aankomstzone wordt er bovendien een heuse BDO Business Lounge ingericht, als ontmoetingsplaats voor de vele deelnemende bedrijven.

Mercy Ships

Deelnemers kunnen er bij hun inschrijving voor kiezen om een extra bijdrage te doen om Mercy Ships te steunen. Mercy Ships zorgt via hospitaalschepen met vrijwillige verpleegsters en dokters aan boord die aanmeren in de armste landen om aldaar medische zorgen toe te dienen. Met de Africa Mercy varen zij uit met het grootste niet gouvernementeel hospitaalschip en een bemanning van 400 vrijwilligers.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?