Tweede Brugge Urban Trail op 19 oktober

Op zondag 19 oktober is Brugge het decor voor de tweede Brugge Urban Trail. Er zijn 5.000 plaatsen beschikbaar. De inschrijvingen openen woensdagochtend om 10u.

De Brugge Urban Trail is een uniek loopevenement over 10 km langs en door tal van belangrijke Brugse gebouwen. De eerste editie vorig jaar was meteen volzet. Ook dit jaar wordt het aantal deelnemers gelimiteerd. 5.000 lopers kunnen deelnemen. Om het comfort op het parcours en een vlotte passage door de gebouwen te garanderen, zal er om de 20 minuten in groepen van 1.250 lopers gestart worden.

“De Brugge Urban Trail is meer dan een loopwedstrijd, het is een ware ontdekkingstocht op loopschoenen. Het prachtige erfgoed van onze binnenstad gecombineerd met het enthousiasme van duizenden sportievelingen creëert een zelden geziene sfeer onder de deelnemers. Die tien kilometer vliegen werkelijk voorbij”, zegt schepen van Sport en Evenementenbeleid Annick Lambrecht.

Dit jaar liggen start en finish bij de site Oud Sint-Jan. Maar ook op het parcours, dat stap voor stap bekend wordt gemaakt, zitten heel wat wijzigingen. “Het kader waarin we de lopers ontvangen, is ook dit jaar uniek. Het Oude Sint-Janshospitaal was al in de Middeleeuwen een ziekenhuis en past perfect in de ontdekkingstocht die de Brugge Urban Trail is. De finish bij Sint-Jan ligt bovendien op een van de mooiste plekjes langs de Brugse reien. Vlak voor de finish lopen de deelnemers trouwens door de brouwerij Halve Maan waar Brugse Zot en Straffe Hendrik worden gebrouwen”, licht Greg Broekmans van organisator Golazo sports al een tipje van de sluier.

“De Urban Trail levert een schitterende kruisbestuiving op. Cultuurhuizen, maar ook de bewoners van een woonzorgcentrum werden vorig jaar betrokken in een sportevenement. Onze historische binnenstad maakt het trouwens mogelijk om jaarlijks nieuwe, vaak onbekende pareltjes aan het parcours toe te voegen”, vervolgt burgemeester Renaat Landuyt.

De Brugge Urban Trail staat in het teken van de nieuwe campagne van Plan België die de strijd tegen kindhuwelijken in Niger aangaat door jonge meisjes onderwijs aan te bieden. Na afloop ontvangt iedere loper een ontbijt. De opbrengst hiervan wordt, samen met het geld dat de lopers inzamelden, aan Plan België geschonken.

De Urban Trail vertrekt in vier waves van 1.250 lopers om 9u30, 9u50, 10u10 en 10u30. Via een uiterst smalle zandloper zullen de deelnemers druppelsgewijs het parcours betreden. Deze startmethode vergemakkelijkt de passages over de smalste delen van het parcours en verhoogt het loopcomfort voor alle deelnemers aanzienlijk.

De inschrijvingen openen op woensdag 28 mei om 10u.

Brugge Urban Trail – praktisch

Zondag 19 oktober 2014
Start & finish: site Oud Sint-Jan
Iedere deelnemer krijgt een uniek Brugge Urban Trail shirt en na de finish een ontbijt.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?