Twee dagen Spartacus Run in Boom

De Spartacus Run, de moeder van alle survivalruns in België, vindt dit jaar plaats over twee dagen, namelijk op vrijdag 1 en zaterdag 2 mei in Provinciaal Recreatiedomein De Schorre in Boom. De inschrijvingen openen vrijdag om 11u.

Na de succesvolle editie van vorig jaar (volzet met 8.000 deelnemers) heeft de organisatie beslist om het evenement dit jaar uit te breiden naar twee dagen van 6.000 deelnemers. Zo kan er op een comfortabele manier meer volk deelnemen aan deze populaire survivalrun. Verwacht wordt dat alle plaatsen snel de deur uit zullen zijn.

Het parcours van deze survivalrun zal bestaan uit één lus van ongeveer 10 km en een 15-tal loodzware en spectaculaire hindernissen die moeten worden overwonnen. Bij deze editie wordt er gestart in waves met telkens een pauze van 5 tot 7 minuten. Per wave zullen er 250 deelnemers starten. Op die manier worden wachtrijen aan de verschillende hindernissen vermeden. De eerste wave start om 13 uur, de laatste wave rond 16 uur.

Net als vorig jaar wordt de Spartacus Run georganiseerd ter nagedachtenis van Artoer Aghajanyan. Artoer, die door zijn vrienden Spartacus werd genoemd, overleed in 2011 tijdens zijn deelname aan de Antwerp Ironman. Zijn moeder, Evelina Aghajanyan, en zijn vrienden vinden het fantastisch om op deze manier hun zoon en vriend te herdenken en hopen dat ook deze vierde editie opnieuw een succes wordt.

Aan de Spartacus Run kunnen slechts 12.000 deelnemers deelnemen. Wie deze fantastische uitdaging niet wil missen, schrijft zich dus maar beter snel in! Inschrijven voor de Spartacus Run kan vanaf morgen, vrijdag 23 januari, op www.spartacusseries.be!

De Spartacus Run maakt deel uit van de Spartacus Series, een verzameling van massalopen die een echte uitdaging vormen voor de lopers. Het tweede evenement op de kalender van de Spartacus Series is de Battle of the Ardennes op zaterdag 27 juni in Durbuy. Race Against Nature (Averbode), de Neptunus Run (Nieuwpoort) en een nog bekend te maken event zullen in het najaar van 2015 plaatsvinden. Daarnaast zullen er voor het eerst ook in het buitenland twee Spartacus Runs plaatsvinden.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?