Tv-maker bereidt zich volop voor op marathon van Londen

Zondag 23 april staat bij heel wat landgenoten met rood aangeduid in de agenda. Reden: dan lopen ze hun eerste marathon. Sommigen trekken daarvoor naar Londen.

Pr-expert en televisiemaker Jeroen Wils – die onder meer De kroongetuigen voor vtm maakte – staat op 23 april aan de start van de marathon van Londen. Op zijn Twitter-pagina wees hij in de laatste fase van zijn voorbereiding op het belang van krachtoefeningen:┬áonevenwichtige spierontwikkeling corrigeren en onderontwikkelde spiergroepen versterken. Wils begon er vol goede moed aan, maar ontdekte naar eigen zeggen toch ook “spieren waarvan hij niet wist dat ze bestonden”. Met nog ruim een maand voor de boeg werkte de gewezen journalist ook een looptraining van 2,5 uur af.

Wils is trouwens geen groentje in de loopwereld. Hij loopt al meer dan dertig jaar, maar qua wedstrijden ging de tv-maker tot dusver niet verder dan halve marathons. Maar vooraleer hij later dit jaar 50 wordt, wil hij toch ook een marathon op zijn palmares zetten.

In Londen zal Wils bekend volk tegenkomen. Ook Joke van de Velde staat er aan de start. In eigen land staat op dezelfde dag de DVV Verzekeringen Antwerp Marathon op het menu, met onder meer Bart De Wever als debutant.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?