Tv-kok Ramsay trots op marathonprestatie van zijn tweeling

In ons land waren zondag veel ogen gericht op de AG Antwerp 10 Miles & Marathon. Maar met de London Marathon stond er over het Kanaal ook een klepper op de kalender.

De London Marathon geldt als een van de grootste ter wereld. Ook in de Engelse hoofdstad was het zeer warm, waardoor het wereldrecord van Dennis Kimetto (2u02’57”) uiteindelijk overeind bleef. De koplopers leken lange tijd nochtans een gooi te doen naar het record, maar naar het einde toe werd het steeds moeilijker om het helse tempo aan te houden. Eliud Kipchoge won de marathon van Londen in 2u04’17”, zijn derde zege in de Engelse hoofdstad. Tola Shura Kitata werd een kleine minuut later tweede, terwijl Mo Farah voor eigen volk derde werd in een nieuw Brits record (2u06’32”).

Bij de vrouwen gingen de bloemen naar de Keniaanse Vivian Cheruiyot, die finishte in een persoonlijk record van 2u18’31”. Vorig jaar liep ze op 33-jarige leeftijd haar eerste marathon. Cheruiyots landgenote Brigid Kosgei werd tweede in 2u20’13”. Tadelech Bekele (2u21’30”) uit Ethiopië vervolledigde het podium. Titelverdedigster en drievoudig winnares Mary Keitany deed een poging om het wereldrecord van Paula Radcliffe te verbeteren. Dertig kilometer lang leek dat erin te zitten, maar daarna was ze aan het einde van haar Latijn. Keitany werd vijfde in 2u24’27”.

Ramsay’s voor het goede doel

In Londen lopen er zoals gewoonlijk ook wat bekende gezichten mee. Jack en Holly traden zondag in de voetsporen van hun vader: tv-kok Gordon Ramsay. Het duo nam in Londen deel om – net als hun zus Megan vorig jaar – geld in te zamelen voor het Great Ormond Street Hospital. Jack en Holly kwamen 18 jaar geleden 32 weken vroeger dan verwacht op deze aardbol terecht. Met het verzamelde geld (ondertussen ruim 30.000 euro) willen ze families steunen die in soortgelijke situaties terechtkomen als de Ramsay’s bij hun geboorte. 

Papa Gordon had zijn kinderen er in de aanloop naar de marathon nog fijntjes op gewezen dat hun richttijd 3u30′ was, de beste chrono die de tv-chef ooit zelf neerzette in Londen. Die tijd verbeteren lukte niet (4u30′ en 5u24′), maar dat maakte vader Ramsay niet minder trots. “Maar doe niet te gek met de pintjes deze avond“, liet hij weten op Instagram.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?