Tropische Breakout Run trekt 8000 deelnemers

De Breakout Run is de ultieme obstacle run met hindernissen. Samen met vele andere 'gevangenen' is het de bedoeling om uit te breken uit een zwaarbewaakte gevangenis. 8000 mensen, jong en oud, slaagden met brio in die opdracht.
Zowel op zaterdag als op zondag konden ‘gevangenen’ zich inschrijven voor de dayrun. Tijdens de dayrun legden de deelnemers een vluchtroute af van 8 of 14 kilometer. ‘Vorig jaar konden deelnemers kiezen een 8 of 16 kilometer, één of twee rondjes. Dit jaar was de keuze uit één rondje van acht en een extra lus van 6 kilometer. De 14 kilometer was duidelijk een afstand die in de smaak viel. Ook aan de avondeditie namen meer gevangenen deel dan vorig jaar. In totaal trotseerden ongeveer 1000 mensen nu de nachtproef’, aldus organisator Martijn. Voor wie dat nog niet lastig genoeg was kon je er ook voor kiezen het parcours af te leggen geketend aan je celgenoot…
Het was trouwens tropisch warm op zondag en dus hadden de organisatoren voor extra verkoeling gezorgd. Een sproeier zorgde af en toe voor een verfrissende douche en extra drankstandjes moesten de dorst van de deelnemers lessen. Op sociale media werden die extra inspanningen gesmaakt door de deelnemers. Ondanks de hitte beleefde het medische team een rustige namiddag.
46 KILOMETER!
In ‘Last man standing’ was het de bedoeling om de meeste rondes af te leggen. Op het gevangenisterrein kwamen deelnemers voor verrassingen te staan en moesten vele hindernissen ontweken, beklommen en uiteindelijk overwonnen worden. De winnaar legde uiteindelijk niet minder dan 46 kilometer af!
Ook de allerjongsten konden terecht in de Breakout Family Run. Op de family run waren 600 kinderen tussen 12 en 15 jaar en 1300 kinderen tussen 6 en 11 jaar en hun begeleiders.
Ook de nightrun trok veel volk. Ongeveer 1000 man probeerde gewapend met enkel een hoofdlamp de vluchtroute af te leggen in het donker.

HUWELIJKSAANZOEK
Een jongen en een meisje die elkaar hier twee jaar geleden leerden kennen hebben nu opnieuw deelgenomen. De man had de organisatie op voorhand een berichtje gestuurd met de vraag of hij zijn vriendin ten huwelijk zou kunnen vragen aan de finish. Dat was uiteraard geen probleem. Bij een interview aan de finish kreeg de man de microfoon in handen waarna hij zijn aanzoek deed. Gelukkig volgde er even later ook een volmondig ‘ja’…

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?