TroepTrimmen houdt de straten proper!

Brigitte Paulissen kon het afval op de straten niet langer aanzien en besloot actie te ondernemen. De managementtrainer kwam op de proppen met TroepTrimmen: een combinatie van afvalruimen en hardlopen.

Paulissen jogt graag bij haar in de buurt of in de duinen. Tijdens het hardlopen ging de jogster uit het Nederlandse Haarlem zich steeds meer ergeren. Overal kwam zij rotzooi tegen of zwerfafval.

“Na het hardlopen was het lijf fit maar de geest niet doordat ik me ergerde aan de troep die mensen lieten rond slingeren”, verklaart Paulissen. “Eerst dacht ik: ik ga toch niet het afval van een ander opruimen! Maar toen maakte ik de omslag. Ik voelde me namelijk ook schuldig als ik het afval zag liggen en niet opraapte.”

En dus werd TroepTrimmen geboren. “Troeptrimmen is een nieuwe manier van bewegen, die niet alleen goed is voor het milieu en onze leefomgeving maar ook heel goed is voor je eigen lichaam. Tijdens het rennen rapen we het afval op dat we tegenkomen. Daarmee train je allerlei spiergroepen”, klinkt het.

In Nederland vindt het TroepTrimmen steeds meer weerklank. Afwachten of de nieuwe vorm van joggen ook zijn weg vindt naar België!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.