Trend: interval in plaats van loslopen, wat is het nut ervan?

Steeds meer lopers kiezen ervoor om na een race nog enkele intervals te doen in plaats van los te lopen. Is dat verstandig? En zo ja, wat is het nut daarvan?

In het maartnummer van running.be magazine (nu in de winkels) houden we deze trend onder het vergrootglas. Trainer Tim Moriau is een voorstander van intervals na de race: “We doen het wel alleen wanneer de atleten veel lactaact hebben opgebouwd: na pistewedstrijden of zeer intensieve trainingen. Ik begeleid niet alleen professionele competitielopers, ook recreanten. Ook zij kunnen dit doen, al zal de uitvoering iets anders zijn. Het voordeel? 5 minuten loslopen heeft niet veel effect als er veel melkzuur in je lijf zit.”

In ons maartnummer geeft Moriau enkele voorbeelden van de intervaltrainingen die hij recreanten en profs voorschotelt en aan welke intensiteit ze die moeten afwerken. Je kan dat artikel hier digitaal raadplegen.

Paul Van Den Bosch, coach bij Energy Lab, gebruikt de methode zelf niet, maar keurt het niet af: “Het idee is op zich niet fout, want intervaltraining staat niet altijd gelijk aan hoge intensiteit. Zolang je met die intervals onder de aerobe drempel blijft, kan je het als een soort duurtraining beschouwen.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?