Trend gespot: achterwaarts lopen

Achterwaarts lopen is dé sporttrend van 2011. Je verbrandt meer calorieën en het is goed voor je spieren.

Achterwaarts lopen is de nieuwe trend (foto zero-drop.com)
Achterwaarts lopen is niet nieuw, sportartsen raden het al sinds 1970 aan gekwetste atleten aan. Sindsdien is het een essentieel onderdeel van sporttrainingen voor boksers en hockeyspelers. Fysiotherapeuten steunen het achterwaarts lopen, omdat het de impact op de gewrichten beperkt. Het wordt vaak aangeraden bij revalidatie van knie- en rugproblemen.

Een Amerikaans onderzoek toont aan dat mensen die achterwaarts lopen slechts 80 procent van de snelheid moeten halen van sporters die vooruit lopen om dezelfde fysiologische en sportieve voordelen te halen. Een Zuid-Afrikaanse studie toont aan dat dit de cardiovasculaire conditie verbetert. Aan het einde van de studie van drie weken bij vrouwelijke studenten bleek dat je met het achterwaarts lopen 2,5 procent lichaamsvet meer verbrandt, dat je meer zuurstof verbruikt en dat het je lichamelijk fitter maakt.

Tips om te starten met achterwaarts lopen:
– Kies een vlakke, brede ondergrond waar geen putten in zijn.
– Zoek een afstand van 50 tot 100 meter in een rechte lijn, wandel hier eerst over op zoek naar stenen en putten.
– Beginners vinden het vaak behulpzaam om samen met een partner te lopen. Als de ene achterwaarts loopt, loopt de andere voorwaarts en geeft die waarschuwingen.
– Leun achteruit, duw je af op je voorvoet om jezelf achterwaarts te bewegen.
– Probeer niet te vaak achterwaarts te kijken.

Succes!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?