Trein doet marathondroom van 100 lopers uiteenspatten (video)

Je kwalificeren voor de marathon van Boston is dit jaar geen evidentie. In meerdere kwalificatiewedstrijden gaat er iets mis. Zo ook in Pennsylvania.

Vorig weekend vond in Pennsylvania de Via Marathon plaats, een wedstrijd die zichzelf verkoopt als ‘de ultieme kans om je te kwalificeren voor de Boston Marathon’. Die populaire race staat in het voorjaar van 2017 op het menu, maar de inschrijvingen gingen daags na de wedstrijd in Pennsylvania open. Om te kunnen deelnemen aan de Boston Marathon, moet je wel voldoen aan strenge voorwaarden: de kwalificatie-eis voor de 18- tot 34-jarigen is dit jaar 3:05 voor mannen en 3:35 voor vrouwen.

In die Via Marathon konden sommige lopers al na 11 kilometer een kruis maken over mogelijke kwalificatie. De organisatie in Pennsylvania had geregeld dat er tussen 7 en 10 uur ’s ochtends geen treinen zouden rijden aan een overweg waar de wedstrijd passeerde. Maar omstreeks 8 uur boemelde er toch eentje voorbij en hield ongeveer honderd lopers op, wat je in onderstaande video ziet.

Geen genade

Omdat de trein niet aan hoge snelheid passeerde, waagden sommige lopers het zelfs om tussen de wagons door te kruipen en zo hun wedstrijd verder te zetten. Degenen die braaf wachtten, verloren meerdere minuten.

Al snel rees de vraag of de organisatie van de marathon van Boston rekening zou houden met dit ongebruikelijke tijdverlies, maar daar kenden ze geen genade. Dat was ook zo voor de onfortuinlijke lopers die tijdens de Santa Rosa Marathon een pacer volgden die hen meer liet lopen dan nodig.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?