Trans Europe Footrace halfweg

32 van de 64 etappes zijn afgelegd, goed voor 2225,5 van de 4175,9 km. Daarmee is de Trans Europe Foot Race halfweg. Onze landgenoot Jos Van den Hende (foto) is er door een blessure niet meer bij.

De Trans Europe Footrace is een loopwedstrijd van Denemarken naar Gibraltar. In 64 etappes moeten de deelnemers 4175,9 kilometer afleggen, goed voor gemiddeld 65,2 km per dag. De langste etappe is 83,3 km, de kortste 39 km.

52 dapperen begonnen aan de ultraloop. Halfweg schieten er daar nog 30 van over. De Duitser Robert Wimmer loopt voorlopig aan de leiding. Hij deed 209u4:50 over de 2225,5 km, goed voor een gemiddelde van meer dan 10 km/u!

Onze landgenoot Jos Van den Hende moest na zeven etappes de strijd al staken. In Hamburg liep hij een spierscheur op nadat hij een putje niet had opgemerkt. De Oost-Vlaming bereikte de finish nog, maar kon ’s anderendaags nauwelijks nog lopen. De gedwongen opgave was een serieuze domper want op dat ogenblik stond hij in de top tien en hij was nog redelijk fris.

“Het was toch wel balen”, zegt Van den Hende in Het Laatste Nieuws. “Ik had niet verwacht dat ik de wedstrijd zo vroeg zou moeten verlaten. Ik voelde dat de conditie goed zat, maar kon gewoon niet meer verder door mijn blessure.”
 
Toch houdt onze landgenoot heel wat positieve ervaringen over aan zijn deelname. “De sfeer onder de lopers is goed en de solidariteit is groot. Na een paar dagen rusten thuis wou ik dan ook terug aansluiten in Frankrijk om als niet-officiële deelnemer de tocht verder te zetten. Mijn dokter raadde me dat echter ten stelligste af. Het zal dus voor volgend jaar zijn, dan hoop ik deel te nemen aan La Loire intégrale, een 17-daagse wedstrijd in Frankrijk.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?