Trailrunning: niet voor doetjes!

Supersteile afdalingen, rotsblokken, boomwortels en een passage door een ijskoude rivier. Dat waren de ingrediënten van de Kamikaze Trail in Houffalize afgelopen weekend. Bekijk het filmpje!

De Kamikaze Trail was een onderdeel van de X-Trails dat afgelopen weekend in Houffalize plaatsvond. Het parcours van deze extreme trail over 4 km was zowat het meest technische van België en vereiste opperste concentratie. Sneeuw, regen en wind maakten de omstandigheden voor de deelnemers nog wat zwaarder.

In de voormiddag werden de mannen- en vrouwenreeksen gelopen. Daarin klokten Yannick Michiels en Sarah Balancier de snelste tijd af. In de late namiddag stond de finale in heuse ‘Battle of the Sexes’-stijl op het programma. De vrouwen kregen een voorsprong van 2’42” op de mannen en wie het eerst aan de meet kwam, mocht naar huis met een cheque van 1.000 euro.

Sarah Balancier weerde zich als een duivel in een wijwatervat maar moest halverwege het traject de mannen toch voorbij laten gaan. Uiteindelijk finishte ze als eerste vrouw en als zesde in de totaalstand. Bij de mannen liep Yannick Michiels van start tot finish aan de leiding. Hij haalde toch nog een gemiddelde van 11 km/u op het loodzware parcours. Christophe Gallo en Sven Nijs vervolledigden het podium.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?