Traillopers – zon: 1-1

Twee teams van trailrunners hebben op ASICS' Outrun The Sun geprobeerd om rond de Mont Blanc te lopen tussen zonsop- en zonsondergang. De unieke strijd tussen mens en natuur eindigde op een gelijkspel.

ASICS daagde afgelopen zaterdag twee teams trailrunners uit om de 152 km en 9.500 hm rond de Mont Blanc in estafette af te leggen tussen zonsop- en zonsondergang. Ze hadden daarvoor op de langste dag van het jaar maximum 15u41’35”.

Het Ultra-Trail Team, dat bestond uit Xavier ThevenardThomas Lorblanchet, Jonas Buud en Kota Araki, bereikte de finish in Chamonix 38 minuten voor het verstrijken van de deadline. Het Enduro Team, waartoe ook onze landgenoot Gert Theunis hoorde, moest na een nek-aan-nek-race met de zon uiteindelijk nipt de duimen leggen met 28 luttele seconden.

THEUNIS: ‘EMOTIONELE DAG’

“Dit was een enorm zware uitdaging voor het team en mezelf”, reageerde Theunis na afloop. “We waren er zo dichtbij… Ik ben ongelooflijk trots op mijn prestatie, die van het team en onze medewerkers. Het was een erg emotionele dag voor mij en mijn familie.”

Thomas Lorblanchet, de slotloper van het Ultra-Trail Team, was enorm verheugd dat ze erin geslaagd waren de zon te kloppen. “Niemand deed dit ons oiit voor en ik weet niet of dit kunstje nog eens herhaald zal worden. Kota schoot uitstekend uit de startblokken, Xavier liep een geweldige race als tweede man en Jonas was erg sterk in de hitte. Kortom: een grootse teamprestatie!”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?