Trailfestival in Houffalize

ASICS heeft mee zijn schouders gezet onder de X-Trails in Houffalize. Blikvanger van de meerdaagse trailwedstrijd over vijf etappes is de spectaculaire Red Bull Trail Sprinter. Bekijk het coole promofilmpje!

Van 11 tot 13 juli wordt in Houffalize de eerste zomereditie gehouden van de ASICS X-Trail, een meerdaagse trailwedstrijd over vijf etappes met in totaal 77 of 110 km. Deelnemen aan het totaalklassement kan als duo, of eventueel ook als sololoper als je geen partner vindt. Je kan ook een of meerdere trails uitkiezen om aan deel te nemen.

Het trailfestival begint op vrijdagvoormiddag met de individuele Endorfine Trail over 25 kilometer. Hieraan kan je enkel deelnemen als je alle trails loopt. ’s Avonds laat volgt al meteen de Petz Nighttrail over 12 km en 485 hoogtemeters. Hoofdlamp verplicht!

Op zaterdagvoormiddag is er de TraKKs Team Trail des Pins over 15 en 30 km. De duo’s moeten niet samen blijven, maar wel samen finishen. Koppeltjes – al dan niet getrouwd – kunnen zich inschrijven in de speciale lover’s categorie. In de vooravond staat de spectaculaire Red Bull Trail Sprinter op het programma, met zijn 4 km en 310 hoogtemeters een extreem korte en moeilijke trailrun. De 15 snelste mannen en 10 snelste vrouwen uit de reeksen mogen de finale lopen. In deze battle of the sexes krijgen de vrouwen een voorsprong van 25%. De eerste vrouw en man aan de finish krijgen elk 250 euro en de overall eerste krijgt hier nog eens 750 euro bovenop.

Het weekend wordt afgesloten met de Trail des Lutins op zondag. Deelnemers kunnen kiezen uit drie verschillende afstanden (9, 19 en 36 km). Er is alvast één bevoorrading gepland aan de brouwerij van Achouffe. Schol!

Promo ASICS Xtrails 2014 from Motomediateam.be on Vimeo.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?