Trace stippelt route uit op basis van tekening (VIDEO)

Trace is een nieuwe app waarmee iedereen looproutes op basis van een tekening kan uitstippelen en delen. Bekijk hier het filmpje en ontdek hoe de app werkt.

Sommige lopers gebruiken de GPS in hun smartphone of horloge om met hun looproute figuren te tekenen. Voor de fun, om de vrouw van je leven ten huwelijk te vragen of om te solliciteren voor een job, de mogelijkheden zijn eindeloos. De nieuwe app Trace vertrekt vanuit dat principe. Met die app kunnen gebruikers een figuur op hun smartphone tekenen, die tekening omzetten naar een looproute op een kaart en het resultaat vervolgens met anderen delen.

In bovenstaand filmpje wordt gedemonstreerd hoe Trace werkt. Eerst maken lopers een tekening op een wit scherm in het programma en kunnen ze berichten toevoegen aan bepaalde punten van de tekening. Die berichten komen op specifieke plaatsen tijdens de route tevoorschijn. Vervolgens deelt de loper het parcours met anderen die de tekening al lopend kunnen ontdekken, vanaf eender welk startpunt. De ware grootte van de tekening in de straten kan afgestemd worden op de gewenste duur van de run.

De makers van Trace hopen dat de sociale interactie die de app creëert een goede motivatie is om de loopschoenen aan te trekken en op verkenning te gaan. Trace kan gratis gedownload worden op iTunes en in de Google Play Store.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?