Topsfeer op eerste dag Spartacus Run

Kim Clijsters was één van de 6500 deelnemers aan de eerste dag van de Spartacus Run. Zaterdag gaan nog eens zoveel deelnemers van start in het zwaarste en spectaculairste loopevenement van het land.

De openingsdag van de vierde editie van de Spartacus Run in Provinciaal Recreatiedomein De Schorre in Boom had in elk geval het weer mee. Onder een stralende zon werden de deelnemers in waves van 250 losgelaten op het loodzware parcours.

Na 20 meter werd al meteen duidelijk hoe laat het was toen alle deelnemers over een muur van drie meter moesten zien te geraken. Het was de eerste van in totaal 18 hindernissen op het parcours.

Daarbij heel wat nieuwe proeven ten opzichte van vorig jaar. ‘Zoals bijvoorbeeld The Jump, een drie meter hoge sprong in water van amper 18 graden wat toch een aantal deelnemers wat schrik aanjoeg,’ aldus Greg Broekmans van Golazo Sports.

De supporters waren met 10.000 nog talrijker aanwezig dan de deelnemers en zij zorgden voor een zinderende sfeer in De Schorre. Voor wie er vrijdag niet bij kon zijn, is er zaterdag nog een tweede kans om de sfeer te komen opsnuiven.

Want dan gaan opnieuw 6500 deelnemers de strijd met de hindernissen én zichzelf aan. Supporteren kan dus nog, deelnemen jammer genoeg niet want de 13.000 plaatsen van de Spartacus Run waren in een mum van tijd volzet.

Binnenkort zijn er wel nog een aantal gelijkaardige events waar wel nog plaatsen vrij voor zijn. Op 23 mei is er de Fisherman’s Friend StrongmanRun op het circuit van Zolder, op 27 juni de Battle of the Ardennes in Durbuy en op 6 september de Battle of Thor in Genk.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?