Topfavorieten pakken de zege in The Classic

Meer dan 3000 deelnemers hebben maandag deelgenomen aan The Classic in Tessenderlo, één van de eerste grote massalopen van ons land. Het was de dertigste verjaardag van het evenement dat tot de Argenta Running Tour behoort.

Onder zwoele temperaturen is maandagavond de 30e editie van The Classic gelopen. 3150 deelnemers baanden zich een weg door Tessenderlo en werden aangemoedigd door duizenden toeschouwers langs de kant van de weg.

Omstreeks 19u trapten de jongeren het evenement op gang met de Chiquita Kids Run van 1 kilometer. Een half uur later was het tijd voor de Jogging van 4 kilometer. Om 20u ging tot slot The Classic van start, een tocht van 10 kilometer door het centrum van Tessenderlo en door het Cultureel Centrum.

Mohammed Laaraj kwam na 11’53” als eerste man over de meet in de Jogging van 4 km. Kevin Mondelaers en Stef Simons vervolledigden het podium. De snelste dame was Anja Peeters die na 14’18” over de meet kwam. Anne Schreurs en Dorien Peeters bezetten de ereplaatsen.

The Classic werd gewonnen door topfavoriet Nick Van Peborgh, die 30’24” deed over de 10 kilometer. Raphael Durviaux en Sven Kerremans flankeerden hem op het podium, Bart Frans Pierreux en Jean-Charles Byl vervolledigen de top vijf. Topfavoriete Manuela Soccol was de snelste dame met een tijd van 34’37”. Els Rens en Kim Geypen mochten mee het podium op.

‘Ik loop voor Marc’ was een opvallende groep binnen het deelnemersveld. Met 200 liepen ze voor de overleden Marc Geenen, medezaakvoerder van Ren Sport.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?