Topfavoriet wint niet, wel recordtijd in DVV Verzekeringen Antwerp 10 Miles

Topfavoriet Nick Van Peborgh heeft zijn zesde DVV Verzekeringen Antwerp 10 Miles niet gewonnen. Hij moest de duimen leggen voor een Italiaan en werd tweede.

Bijna 40.000 lopers trokken zondag hun schoenen aan voor een van de wedstrijden in Antwerpen. 28.000 van hen gingen voor de 16 kilometer. Zo ook Nick Van Peborgh, die een gooi deed naar een zesde eindoverwinning in deze populaire race. Samen met de Italiaan Yassine Rachik nam hij al snel afstand van de rest van het deelnemersveld.

De topfavoriet uit Ekeren deed onderweg bijna al het kopwerk, maar in de laatste rechte lijn zette Rachik een verschroeiende eindspurt in. De 24-jarige Italiaan haalde het op de Charles De Costerlaan op Linkeroever in een recordtijd van 47 minuten en 14 seconden. De vorige 10 Miles-besttijd stond op naam van Van Peborgh (48 minuten en 4 seconden in 2015). Rachik is niet de eerste de beste. Hij verzamelde al tal van Italiaanse titels op de weg, op de piste en in het veld. Oriëntatieloper Yannick Michiels werd derde.

Geen 5de zege voor Van linden

Bij de vrouwen had Veerle Van linden voor de vijfde keer op rij kunnen winnen, maar zij moest zondag het hoofd buigen voor Nina Lauwaert. De Waaslandse won in een tijd van 56 minuten en 2 seconden. Van linden werd tweede, olympisch triatlete Katrien Verstuyft derde. Triatlete Sofie Goos, winnares in 2012, kwam als vierde vrouw over de meet, maar was daar dolgelukkig mee. Bijna een jaar geleden werd ze tijdens een training neergestoken en ze heeft een lange en zware revalidatie achter de rug. “Vandaag was mijn tijd of klassement van geen belang. Het ging voor mij om het genot van het lopen en om de unieke sfeer”, legde ze uit aan de finish.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?