Topeditie Knokke 10K ondanks regen

Enkele stevige regenbuien konden de pret niet drukken in Knokke tijdens de doortocht van de DVV Running Tour. Jong en oud zorgden ervoor dat het aantal deelnemers ruim over de 4000 ging.

Ondanks de regen namen ongeveer 4295 mensen deel aan de Knokke 10K, dat waren er al weer 250 meer dan bij de vorige editie. De 10 kilometer lokte met 2800 de meeste mensen.

Tijdens de 4 kilometer en de 6,5 kilometer kregen de deelnemers bakken regen over zich heen. Tijdens de afsluitende 10 kilometer klaarde de hemel op. Net als de vorige jaren werd het een echt gemoedelijk familie-evenement, de Chiquita Kids Run lokte 750 kinderen.

Bij de mannen ging de zege op de 10 kilometer naar Tom Meire. Hij haalde het voor Angelo Vandecasteele en Jonas Roels, die afgelopen week nog vierde werd op de DVV Antwerp 10 Miles. Bij de vrouwen won Veerle Van Linden na de Antwerp 10 Miles nu ook in Knokke. Annemarie Danneels en Gwendolyn De Deyne vervolledigden het podium.

De zege op de 4 kilometer ging naar Michiel De Laet (mannen) en Lynn Dekeyser (vrouwen). Op de 6,5 kilometer waren Thomas Dekeyser (mannen) en Heidi Wouters (vrouwen) de snelsten.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?