TomTom pakt zwaar uit en lanceert nieuwe fitnesstracker & sporthorloge

De nieuwe wearables zijn dezer dagen amper te tellen. TomTom haalt het zwaar geschut boven en komt met twee nieuwe producten op de proppen.

1. TomTom Adventurer

De TomTom Adventurer is een outdoor gps-sporthorloge met ingebouwde muziekspeler én hartslagmonitor (aan de pols). De naam van het nieuwe product zegt het al: het is bedoeld voor de avonturier. Voor wandelaars en joggers/trail runners, maar ook voor mensen die skiën of snowboarden.

Daarom heeft dit gps-horloge een barometer, kompas en Route Exploration, waardoor je altijd de weg naar je beginpunt terugvindt. In combinatie met een lange batterijduur is dit een zeer geschikt horloge voor trailrunners, want zij kunnen op die manier zonder zorgen nieuwe routes proberen.

De TomTom Adventurer is vanaf eind oktober te koop aan 299,95 euro.

2. TomTom Touch

De TomTom Touch is volgens de makers de eerste fitnesstracker die analyses van de lichaamssamenstelling van de gebruiker combineert met 24-uurs bewaking van het aantal stappen, slaappatronen en hartslag (vanaf de pols). Na een simpele druk geeft de tracker je een antwoord op de vraag: datgene waar ik mee bezig ben, is dat wel goed voor mij? Want in een vingerknip meet de TomTom Touch het percentage lichaamsvet en je spiermassa. Die info geeft je een goed beeld over je fitheid en hoe die op den duur verandert.

De TomTom Touch is ontwikkeld om 24 uur per dag, 7 dagen per week, te dragen en biedt naast de activiteitsmonitoring ook een sportmodus voor joggen, fietsen of work-outs in de ftiness. Speciale smartphonemeldingen houden je optimaal geïnformeerd. Je kan je statistieken en voortgang eenvoudig aflezen en je prestaties delen met vrienden via de bijbehorende TomTom MySports-app op je smartphone. Aan de hand van de prestatiemetingen en grafieken kan je nagaan hoe je activiteiten invloed hebben op je lichaamssamenstelling.

De TomTom Touch kan sinds 1 september via pre order worden besteld bij Media Markt, Krefel en Vanden Borre of vanaf 8 september op www.tomtom.com/fitness. De prijs bedraagt 149,95 euro. De volledige reeks zal vanaf oktober in de winkel verkrijgbaar zijn.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?