TomTom maakt lopen makkelijk

TomTom heeft zijn nieuwe GPS-sporthorloges aan het Belgische publiek voorgesteld. Het horloge, dat zich makkelijk laat dragen én gebruiken, heeft een aparte versie voor lopers en multi-sporters.

De TomTom Runner (169,95 euro voor de standaardversie) mikt op de ‘challenger runner’ – de fitness-georiënteerde volwassene die vooral loopt om fit te blijven en die zoekt naar middelen die hem/haar extra motiveren. Voor de steeds groter wordende groep die lopen combineert met zwemmen en fietsen is er ook de TomTom Multi-Sport (199,95 euro voor het basispakket). 

Wat onmiddellijk opvalt aan de horloges is het ultraslanke design (slechts 11,5 mm dik), het extra grote scherm in hoge resolutie en het feit dat er maar één knop voorhanden is. Met deze One-Button Control kan je makkelijk naar boven, beneden, links en rechts doorheen de menu’s en statistieken scrollen. Het mag duidelijk zijn dat TomTom zwaar heeft ingezet op draag- en gebruiksgemak.

Met de herfst en winter in aantocht is het goed om weten dat de knop ook met handschoenen te bedienen is. Het horloge is niet alleen spatwaterdicht, je kan er ook tot 50 meter mee onder water. En als het écht te slecht weer is, kan je dankzij de Indoor Tracker – een ingebouwde stappenteller – ook op de loopband je snelheid en afstand bijhouden.

SPECIFIEKE LOOPFUNCTIES

De sporthorloges krijgen niet alleen op hun uiterlijk goede punten, maar ook op de specifieke loopfuncties. Met de Graphical Training Partner kan je het uiterste uit je training/wedstrijd halen. Met de Race-functie kan je je prestaties op een eenvoudige manier opvolgen en proberen verbeteren. De vooruitgang die je maakt kan je opvolgen in de Doel-modus. Met de Zone-functie kan je je ook tijdens de inspanning aan een bepaalde snelheid of hartslag houden.

Van TomTom mag je wel verwachten dat het GPS-gedeelte vlekkeloos verloopt. Het duurt dan ook niet lang vooraleer de satellieten je signaal hebben opgepikt. In GPS-modus gaat de batterij trouwens tien uur mee. Met Bluetooth Smart kan je verbinding maken met allerlei sensoren en voor 50 euro extra heb je ook een pakket inclusief hartslagmeter.

LOPEN, FIETSEN, ZWEMMEN

Met de TomTom Multi-Sport kan je net als bij de Runner je afstand, tijd, snelheid en andere belangrijke gegevens bijhouden, maar daarnaast zijn er nog een paar extra’s. Voor de fietsers is er een speciale fietsbevestiging meegeleverd en de met de Swimming Motion Sensor kan je gedetailleerde zwemgegevens raadplegen. Ook hier heb je er voor 50 euro een hartslagmeter bij, en een pakket met een trapfrequentiesensor en ingebouwde hoogtemeter kost nog eens 50 euro extra.

Na het sporten wil je uiteraard zo snel mogelijk alle gegevens raadplegen en delen met je vrienden. De Multi-Platform Compatibiliteit laat je toe om alle statistieken te synchroniseren, analyseren en delen op de gangbare loopsites en -communities.

De nieuwe TomTom GPS-sporthorloges zijn bij ons vanaf 19 september beschikbaar.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?