TomTom lanceert Runner Cardio

TomTom heeft in Londen de Runner Cardio voorgesteld. Het nieuwe GPS-sporthorloge heeft een ingebouwde hartslagmeter, waardoor een aparte borstband niet meer nodig is.

De TomTom Runner Cardio maakt het mogelijk om gemakkelijk in de meest optimale hartslagzone te trainen. Lopers kunnen één van de vijf intensiteitszones selecteren, afhankelijk van welke het best overeen komt met hun trainingsdoelen, en krijgen een waarschuwing wanneer ze sneller of langzamer moeten lopen. Het horloge toont tijdens het lopen in één oogopslag de real-time hartslag, afstand, snelheid en andere essentiële informatie.

“TomTom maakt opnieuw innovatieve technologie voor iedereen beschikbaar”, zegt Corinne Vigreux, managing director van TomTom Consumer. “We weten dat hartslag de meest accurate manier is om inzicht te krijgen in hoe je lichaam reageert op training. Met de introductie van de Runner Cardio kunnen alle lopers nu gemakkelijk gebruik maken van hartslagtraining en zo hun prestaties verbeteren.”

De TomTom Runner Cardio meet de hartslag accuraat met een Mio optische sensor, die de verandering in bloeddruk signaleert door licht door de huid van de pols te schijnen.

De TomTom Runner Cardio is vanaf vandaag verkrijgbaar op www.tomtom.com/sports en kost 269,95 euro. Er is ook een TomTom Multi-Sport Cardio verkrijgbaar voor 299,95 euro.

Running.be was erbij op de voorstelling in Londen. Het volledige (test)verslag lees je hier binnenkort!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?