TomTom lanceert Bandit actiecamera

TomTom lanceert met de Bandit een actiecamera waarmee video's snel en gemakkelijk kunnen worden gemonteerd en gedeeld. Het is niet meer nodig om beeldmateriaal te downloaden en te sorteren, sportieve avonturiers kunnen hun montage meteen delen vlak na de actie.

De TomTom Bandit is de eerste actiecamera met een ingebouwde mediaserver, waardoor beeldmateriaal niet hoeft te worden gedownload om het te kunnen monteren. De camera werkt met een mobiele app, die het creëren en te delen van video’s een kwestie van minuten maakt met de ‘shake to edit’-functie.

“We weten dat de moeite die videomontage kost de grootste frustratie van de gebruikers van hedendaagse actiecamera’s is”, zegt Corinne Vigreux, medeoprichter en Managing Director van TomTom Consumer. “Met de TomTom Bandit verkorten we de montagetijd van uren naar enkele minuten – alleen even je smartphone schudden!”

“We hebben voor een simpele maar radicale aanpak gekozen om het probleem met videomontage op te lossen”, zegt Slobodan Stanisic, hoofd engineering bij TomTom. “Met bestaande actiecamera’s moet je eerst gigabytes met videomateriaal downloaden naar een krachtige PC, iets dat veel tijd in beslag neemt. Dan moet je de shots die je wil selecteren, samenvoegen en in het juiste formaat omzetten. Dit duurt vaak uren. Niet met de TomTom Bandit. We hebben een camera ontworpen waarbij het videomateriaal op de camera zelf wordt verwerkt, waardoor de montage veel simpeler en sneller kan.”

De TomTom Bandit Actiecamera is uitgerust met interne bewegings- en GPS-sensoren, die automatisch de spannendste momenten vinden en vastleggen op basis van snelheid, hoogte, G-kracht, versnelling en hartslag. Hoogtepunten kunnen ook handmatig worden toegevoegd, met een druk op de knop van de camera of de afstandsbedienining.

De TomTom Bandit werkt met een smartphone-app, die beschikt over een supersnelle viewfinder. Videomateriaal kan direct worden teruggekeken op de app dankzij de ingebouwde mediaserver. In de videomontagemodus hoef je alleen maar simpelweg de smartphone te schudden om direct een spannende actiefilm te creëren. Gebruikers kunnen dan gemakkelijk aanpassingen maken, muziek toevoegen en overlays van gegevens zoals snelheid toevoegen, voordat ze de video met hun vrienden delen.

De TomTom Bandit Actiecamera produceert video’s van topkwaliteit. Hij beschikt over een groothoeklens, hoogstaande 16 MP CCD sensor en krachtige processor. De camera is ook volledig waterdicht, waardoor geen grote extra case nodig is. Het stalen bevestigingssysteem heeft een quick release-mechanisme en het lage profiel van de TomTom Bandit ziet er goed uit op een helm.

De Batt-Stick combineert een lange levensduurbatterij, microSD kaart en SuperSpeed USB 3.0. Hij kan direct via USB in een computer worden geplugd om op te laden en videomateriaal te downloaden, zonder dat daar extra kabels of adapters voor nodig zijn.

De TomTom Bandit Actiecamera is vanaf mei verkrijgbaar op tomtom.com en bij geselecteerde verkooppunten voor 429,95 euro. Ook is er vanaf juni een premium pack verkrijgbaar met extra accessoires om de TomTom Bandit Actiecamera nog beter te benutten.

Specificaties TomTom Bandit Actiecamera

  • Video op 1080p30, 1080p60, 720p60, 720p120
  • Filmen op 2.7k30, 4k15
  • Time lapse op 4k30, 1080p30 (verschillende capture intervals)
  • Slow motion op 1080p x2, 720p x4, WVGA x6
  • Eenmalige of burst foto’s tot 16MP op 10/s
  • Connectiviteit via Wi-Fi, Bluetooth Smart en USB 3.0
  • Verschillende accessoires
  • Smartphone app is ten tijde van lancering alleen beschikbaar voor iOS. Een Androidversie zal binnenkort beschikbaar zijn

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?