TomTom gaat eigen weg

Waar TomTom voor zijn eerste gps-sporthorloge nog samenwerkte met Nike, gaat het nu volledig zijn eigen weg. De TomTom Runner en Multi-Sport richten zich respectievelijk op lopers en triatleten.

De TomTom Runner kan zowel buiten als op de loopband gebruikt worden. Het horloge heeft ook een ingebouwde stappenteller, zonder dat daarbij een extra accessoire nodig is.

De Multi-Sport versie biedt daarnaast ook ondersteuning voor fietsers en zwemmers. Een fietsspaaksensor meet snelheid en cadans, terwijl een ingebouwde zwemsensor afstand, snelheid, efficiëntie en het aantal slagen registreert.

De horloges onderscheiden zich volgens TomTom van bestaande modellen door de eenvoud van het ontwerp. Ze hebben één grote bedieningsknop en zijn maximaal 11,5 mm dik. In de display krijgt de kaart een centralere rol.

Een hartslagmeter moet apart worden aangeschaft. Het synchroniseren van de data en uploaden gaat via usb, terwijl de accessoires met bluetooth werken. De batterij gaat tot 10 uur mee wanneer gps ingeschakeld is. De TomTom-horloges komen in de zomer op de markt, prijzen zijn nog niet bekend.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?