Tom Waes waagt zich opnieuw aan marathon

Tom Waes is opnieuw aan het trainen voor de marathon. De durfal zal in april de DVV Antwerp Marathon lopen, om in september te kunnen pieken in Berlijn.

Gazet van Antwerpen polste naar de goede voornemens van Tom Waes en Koen Wauters, de twee helden uit Wauters vs. Waes . “Ik wil een goede tijd neerzetten op de marathon van Berlijn“, laat Waes optekenen. “Tussen de 3u15′ en de 3u30′ ga ik proberen. 3u51′ is voorlopig mijn beste tijd, maar ik heb nooit echt voor een marathon getraind. Ik heb dat altijd tussen de soep en de patatten gedaan, nu wil ik er echt eens voor gaan.”

De marathon van Berlijn wordt gelopen op 27 september. “Ik heb nog tijd, maar ik ga proberen de DVV Antwerp Marathon te lopen als voorbereiding en daar rond de 3u40′ à 3u30′ te blijven. Dan weet ik waar mijn kantelpunt ligt, wanneer ik door het ijs zak. Als je niet getraind bent voor een marathon, komt die klop van de hamer heel vroeg, op 27 of 28 kilometer. Dat is me drie keer overkomen en wil ik nooit meer meemaken. Dan zit je die laatste vijftien kilometer op jezelf te vloeken dat je niet langer getraind hebt.”

Wanneer de journalist van Gazet van Antwerpen suggereert dat Koen Wauters misschien een paar dingen kan inspreken voor tijdens de marathon, zoals Evy Gruyaert op de Start to Run app, reageert de Clouseau-zanger meteen: “Ik kan wel een paar dingen zeggen waardoor hij zal blijven lopen (lacht). Zo’n marathon is voor mij te hoog gegrepen. Alleen al door mijn knieën zou dat niet gaan. Die zijn echt… om zeep. Ik voel dat zelfs na een optreden, van te doen alsof ik twintig ben.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?