To tight or not to(o) tight

Wat zit het lekkerste tijdens het lopen, een losse of een spannende broek? Freddy De Kerpel deed voor het gloednieuwe running.be magazine (lichtjes blozend) de test.

Het blijkt steeds weer een drempel voor beginnende lopers: een spannende broek aantrekken. On the record ‘omdat het raar aanvoelt’, off the record ‘omdat het er raar uitziet’. running.be magazine liet Freddy De Kerpel, ex-bokser, alfamannetje en een gedreven loper, de knoop doorhakken. Regen of vriesweer, Freddy loopt normaal altijd in korte broek. Voor een keer maakte hij echter een uitzondering.

Broeken testen? Oké. Praten over lopen deed hij ook met veel plezier. Maar dan niet tíjdens het lopen. “Want het is niet wandelen dat ik doe, ik train, hé. Praten doen we achteraf wel.” En weg was hij, vertrokken voor een rondje Watersportbaan (5 kilometer). 24 minuten en vijftig seconden later stond hij er terug. Lekker in het zweet, een handdoek over de schouders, zoals boksers dat doen. En met een voldane glimlach op het gezicht.

“Gisteren heb ik squats getraind, en dat voel je in de bovenbenen. Anders loop ik een minuut sneller. Ik moet elke dag trainen om mij goed in mijn vel te voelen. Of het nu lopen is of krachttraining. Heel lang moet het niet duren, maar het moet wel intensief zijn. Een half uurtje goed doorgaan. Niet tot het uiterste, maar er ook niet te veel onder. Ik moet voelen dat ik gewerkt heb.”

Hoog tijd om de broeken te testen. Al gaat Freddy al op voorhand in de aanval. “Met alle sympathie voor die broeken, maar ik loop sowieso liever met een korte broek. Allez, we gaan dat proberen.”

Om de shock niet te groot te maken, beginnen we met de eenvoudige losse broek. Freddy loopt wat heen en weer, kijkt voordurend naar de pijpen die tegen elkaar slaan, en trekt zijn knieën af en toe hoog op om de broek toch maar goed te laten vallen. Maar hij staat al snel bij ons terug. “Niets tegen die broek, maar ik heb het gevoel dat zo’n lange broek mij hindert. Deels een kwestie van gewoonte, ongetwijfeld, maar met blote benen voel ik mij veel vrijer.”

En toen moesten de echte tights nog komen… Benieuwd wat Freddy daarvan vond? Bekijk de volledige broekentest in het running.be magazine!

running.be magazine
Het volledige artikel, Sabine Appelmans over de New York City Marathon, 14 pagina’s trainingsadvies, alles over de DVV Antwerp 10 Miles, Spartacus Run en de Marathon des Sables en nog veel meer in het nieuwe running.be magazine, dat vanaf dinsdag 20 maart in de winkel ligt.
 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?