Tips voor een veilige looptraining in het verkeer

Zeker nu de dagen weer korter worden, is het als loper extra opletten geblazen in het verkeer. Hou rekening met onze do's & don'ts voor een veilige looptraining!

DO! Loop op het voetpad!
Loop waar mogelijk op het voetpad en begaanbare verhoogde – of bij gebrek daaraan gelijkgrondse – bermen. Als dat niet mogelijk is, mag je op andere delen van de openbare weg lopen. Op het fietspad moet je wel voorrang verlenen aan (brom)fietsers en wie op de rijbaan loopt, doet dit zo dicht mogelijk bij de rand aan de linkerkant van de baan.

DON’T! Zoek de drukte niet op!
Voorkomen is beter dan genezen: stippel dus bij voorkeur een veilige route uit, waarbij je drukke punten zo veel mogelijk vermijdt. Als je toch in de buurt van winkels en parkeerplaatsen loopt, wees dan extra waakzaam. Neem in het donker ook geen onbekende route, maar hou het bij een bekend parcours dat goed verlicht is.

Lees de volledige lijst met do’s & don’ts in het septembernummer van running.be magazine!

running.be magazine
Koen Wauters over lopen als verslaving, dwars door Hasselt met Hanne Troonbeeckx en Virginie Claes, zeven looptruitjes voor de herfst, tips voor een veilige looptraining in het verkeer, jullie mooiste vakantieselfies, een twaalfwekenschema van Paul Van Den Bosch voor de Brussels 10K Gaston Roelants, de muzieklooplijstjes van Studio Brussel, alles wat je altijd al wilde weten over compressiekledij, Elodie Ouedraogo over designer sneakers, en nog veel meer in het nieuwe running.be magazine, dat vanaf donderdag 4 september in de winkel te verkrijgen is!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?